Terve sielu terveessä ruumiissa

Tiistai 7.3.2017 - Ari Reunanen

Näin kuuluu vanha sanonta ja osuu naulan kantaan. Liikunta on yksi tapa huolehtia terveydestä, mutta etenkin fyysiseen terveyteen liikunnalla on kiistatta suuri vaikutus. Rennosti_1.jpg

Euralla on vankat urheiluperinteet ja kunnassa toimivat monet urheiluseurat tekevät arvokasta työtä etenkin lasten ja nuorten liikunnan parissa. Itsekin junioreiden kanssa toimivana voin vain kiittää niitä monipuolisia ja hyviä liikuntamahdollisuuksia joita kunnasta löytyy. Jäähalli, kuntosalit, pururadat, urheilukentät, Urheilutalo – vain muutamia mainitakseni.

Jääkiekkoa työkseni pelatessani meillä oli tapana leikkimieleisesti joukkueessa sanoa, että kehitys loppuu tyytyväisyyteen. On tärkeää pyrkiä koko ajan parempaan. Esimerkiksi jokaisella lapselle tulisi taata mahdollisuus liikuntaharrastukseen. Yhdenkään lapsen innokkuus liikuntaharrastukseen ei saisi törmätä siihen, että perheellä ei ole mahdollisuutta hankkia sulkapallomailaa tai futistossuja. Sekin on nimittäin ikävää todellisuutta nyky-Suomessa. Harrastukset auttavat nuoria saamaan koko elämän kestävän positiivisen suhteen liikuntaan ja sitä kautta omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen. Siksi sitä pitää kaikin keinoin tukea. 

Puhumme myös aivan liian vähän eri ikäisten aikuisten liikuntamahdollisuuksista. Jotkut tykkäävät puurtaa yksin pururadalla tai käydä muuten vain kävelyllä kaverin kanssa, mutta myös ”höntsäämiselle” on kasvava tilaus. Kaikille avoimet ja vapaat vuorot lähteä pelaamaan vaikkapa sählyä tai koripalloa porukalla tulisivat tarpeeseen. Tähän tilaukseen on syntynyt jo isommissa kaupungeissa nimittäin jopa yrityksiä. Terve ruumis, terve sielu - niistä syntyy perusta hyvään tulevaisuuteen.

Avainsanat: terveys, hyvinvointi, liikunta